Jooganurkka

Korva-akupunktio

Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvassa korva-akupunktiossa käytetään pääsääntöisesti vyöhykepuikkoa, siemeniä ja magneettikuulia stimuloimaan korvien pisteitä -myös neuloja on mahdollista käyttää, mutta tämä ei ole suinkaan aina tarpeellista. Korva-akupunktio soveltuu siis oikein mainiosti myös neulakammoisille.

Korva-akupunktiolla voidaan hoitaa monipuolisesti erilaisia vaivoja esimerkiksi kehon kiputiloja, unettomuutta ja stressiä, ylivirittynyttä hermostoa, hormonaalisia ja hermostoperäisiä oireita, iho-ongelmia sekä vatsa- ja suolistoperäisiä vaivoja.
Hoitoa voidaan tehdä myös tukemaan päihteiden vieroituksessa (NADA-pisteet).

Korva-akupunktio aloitetaan perusteellisella haastattelulla ja korvien analyysilla, joiden perusteella valitaan sopivat akupisteet. Kroonisissa vaivoissa korva-akupunktio olisi hyvä aloittaa hoitosarjana ja hoitovälin olisi hyvä pitää lyhyenä.

Huom! Korva-akupunktiota voidaan tehdä myös lapsille huoltajan luvalla. Raskaana oleville hoitoa ei tehdä ensimmäisellä ja viimeisellä raskauskolmanneksella. Varmistathan aina hoitavalta lääkäriltäsi voidaanko sinulle korva-akupunktiota tehdä.